Officiel henvendelse til verdenssamfundet fra medlem af Ukraines parlament Jelena Bondarenko
Mine venner, her er min erklæring!
Send den videre til så mange som muligt. Kan nogen oversætte den til andre sprog og udbrede den, så slut jer til!

Jelena Bondarenko Medlem af Ukraines parlament

Jelena Bondarenko Medlem af Ukraines parlament

Jeg, Jelena Bondarenko, medlem af Ukraines parlament fra Regionernes parti, der er i opposition til de nuværende magt i Ukraine, ønsker at erklære, at magthaverne synker så lavt som til at udstede direkte trusler om fysisk fjernelse af oppositionspolitikere i Ukraine, og til at fratage oppositionen ytringsfrihed i og uden for parlamentet, og til at deltage i forbrydelserne ikke kun mod oppositionspolitikerne, men også deres børn.

Konstante trusler, hemmeligt forbud mod, at oppositionen kommer til orde på de fleste ukrainske kanaler, målrettet forfølgelse – det er kendetegnet på en oppositionspolitikers daglige liv i Ukraine. Alle der opfordrer til fred i Ukraine, bliver af magthaverne straks registreret som folkefjende, sådan som det var i Hitlertyskland eller under Mccarthyismen i USA.

Ukraines indenrigsminister Arsen Avakov, der er ivrig tilhænger af det såkaldte ”krigsparti” i Ukraine, sagde for nogle dage siden følgende: ”Når Jelena Bondarenko træder op på parlamentets talerstol, griber man efter sin pistol”. Jeg understreger: disse ord er sagt af den person, der har den højeste politimyndighed i staten. For nøjagtig en uge siden fratog parlamentets formand Alexandr Turtjinov mig retten til at tale fra parlamentets talerstol som repræsentant for oppositionspartiet Regionernes Parti. Det gjorde han alene af den grund, at jeg havde erklæret, at ”en myndighed, der sender hæren af sted for at bombe fredelige byer, er forbryderisk”. Herefter gav han godmodigt de radikale elementer i parlamentet mulighed for at fremsætte en opfordring til at henrette oppositionen.

I slutningen af sidste år, da ekstremisterne allerede hærgede i Kijev, blev min bil beskudt. Trusler af denne slags tager jeg derfor helt alvorligt.
Dem, der endnu ikke ved det, kan jeg fortælle, at den nuværende magt dækker over forbrydere, der har vovet at lægge hånd på sønnen til en anden oppositionspolitiker Vladimir Olejnik. Hans søns, Ruslan Olejnik, der er distriktsanklager, blev gennembanket på sin arbejdsplads, hvad der bragte hans liv og helbred i fare. Men i stedet for at undersøge denne sag, hvor en anklager blev overfaldet under udførelsen af sit arbejde, valgte myndighederne af fyre denne anklager.

Fra mine kolleger hører jeg dagligt om, at deres hjælpere gennembankes, at deres tilhængere får deres virksomheder ransaget: Jeg hører om trusler og anslag mod deres liv, helbred og ejendom.

Det ukrainske informationsrum er næsten fuldstændigt renset for disse oplysninger, og almindelige ukrainere har ingen anelse om, at der i Ukraine føres en forbryderisk kamp mod oppositionen, og at den forfatningsgaranterede ytringsfrihed på alle måder undertrykkes. De redaktioner, der overvinder frygten og gør et ærligt stykke arbejde, bliver overfaldet af nationalistiske grupper. Og selvom arrangørerne og deltagerne i disse overfald på redkationerne er blevet genkendt på videooptagelser og fotografier, bliver de ikke draget til ansvar.

Jeg opfordrer de internationale strukturer, der hævder, at de er tilhængere af demokratiske principper, til ikke blot at registrere disse episoder, men gå ind i kampen for at bevare og overholde de ukrainske borgeres demokratiske frihedsrettigheder

Den ukrainske juntas metoder i kampen for magten, eller rettere kampen for at opbygge et diktatur i Ukraine, har intet til fælles med begrebet demokrati.
Hvis verdenssamfundet forholder sig passivt til disse himmelråbende kendsgerninger, så vil det se ud som delagtighed i og tavs godkendelse af alle de forbrydelser, der nu begås i Ukraine.

Den frie verden mister endnu en forpost – Ukraine. Alle, der ikke i ord, men i gerning, kæmper for demokrati og menneskerettigheder og friheder, kan i fælleskab udrette meget. Kun sammen kan vi standse juntaen og broderkrigen i Ukraine.

Jelena Bondarenko
Medlem af Ukraines parlament