De russiske medier meddeler at alt den tunge våben er trukket væk fra frontlinjen mellem den ukrainske hær og forsvarsstyrkerne i Donbass og alt er rolig. Sådan er det ikke i følge de byens borgere.

Ødelæggelser i privat hjem efter beskydninger d. 7.11. 15. Donetsk

Ødelæggelser i privat hjem efter beskydninger d. 7.11. 15. Donetsk

Allerede for ca. to uger siden intensiveredes lokale kampe og daglige beskydninger af Donetsk og Lugansk forstæder, våbenhvile blev brudt flere gange daglig. Partene beskylder hinanden og pålægger hinanden ansvaret for bruden af våbenhvile.

Man kan høre kampene ved Peski, i nærheden af lufthavnen og andre steder, især om natten. Igen har man civile ofre og ødelæggelse af infrastrukturen. I lørdags blev det ramt et privat hus i centrum af Donetsk.

Daglig kan man læse hos de lokale borgere om flere og flere ukrainske styrker med den tunge våben, der blev trukket til Donbass, få meddelelser om at Kiev-regimen bygger flere militære foranstaltninger i de nærliggende byer. De lokale frygter at freden er snart brudt. De frygter at Kiev vil gøre alt for at skabe en undskyldning for at bryde Minsk-aftalern og genstarte krigen i dens fulde styrke. De frygter at de igen bliver nød til at flytte til kældre.

På de sociale medier kan man følge folkets frustration, da de kan se de russiske kanaler og forstår ikke hvorfor den fornyede krigshandlingen blev ikke belyst der?

Trods alt dette, lever byen og byens myndigheder gør alt for at udrede skader på vand- elværker, vejer, geder og huser hurtigst muligt.