Overhovedet for DFR Alexander Zakharchenko har ved dagens tale hos politiske råd for bevægelsen ”Donetsk folkerepublik” bemærket at situationen ved frontlinjen viser at modstanderen er klar til en offensiv.
”I nuværende øjeblik ved frontlinjen står vi imod omkring 82 bataljoner med styrke på ca. 65 tusind mennesker.
De forreste delinger er i position således, at de er klar til offensiv, og derfor kan man ikke forvente at det hele vil ende fredeligt.

Minsk aftalerne er brudt. Vi har særdeles meget arbejde foran os: vi skal sejre, vi skal opbygge en stat og vi skal skabe et anstændig liv for vor befolkning. Vi fortsætter med arbejdet.”
Ud over det kan man bemærke at efter en kortere periode i civilt tøj optræder Alexander Zakharchenko igen offentligt i uniform.

Kilde:
http://rusvesna.su/news/1439745484

Donetsk - byen under beskydning16-08-15. Foto Ivan Prihodko

Donetsk – byen under beskydning16-08-15. Foto Ivan Prihodko

For få dage siden, i forbindelse med aktivering af krigshandlinger omkring Novorossiya i løbet af de seneste dage skrev en russisk politolog og publicist Alexey Zotjevs en analytisk bemærkning. Det ser ud som om den vil holde stik:

Fornyede kampe i Donbass, Minsk-aftalernes kollaps.

Af Alexey Zotjev

Ved at observere den aktuelle udvikling i kontaktzonen mellem Novorossiyas styrker og den ukrainske hær i løbet af se seneste uges tid, har jeg konkluderet at alle resultater af Minsk forhandlinger har fortabt sig i fortiden. Ukraine helt og aldeles sat stopper for perspektiver for den diplomatiske løsning i Donbass. Artilleriet taget i brug igen. I løbet af de seneste dage begge siders militære styrker var sat i beredskab flere gange. Grunden til det var forhøjet aktivitet af den ukrainske styrke langs hele frontlinjen.
Kort sagt, den ukrainske side har blæst på sine egne egne underskrifter på Minsk-aftalen og forbereder sig til angreb. Det, der før så ud som kun natlige beskydninger af byer i LFR og DFR, samt beskydninger af militære positioner, blev til fuldbyrdet artilleri forberedelse, der sker døgnet rundt. Når beskydninger ophører, vil motoriserede dele, forstærket af panserede køretøjer og lejesoldater træde til. Det kan ske i de nærmeste dage. Folkerepublikker atter i alarmberedskab og alle delinger er trukket til frontlinje. Panserede køretøjer kører på gader og stræder og befolkningen bliver advaret om mulige flyangreb.
Krig, der er forudsagt til august 2015 sandsynligvis vil finde sted. De ukrainske styrke vil begrave Minsk-aftaler under tank-sporene og forsøge at skære Gorlovka fra resten af DFR for at skabe et springbræt for efterfølgende angreb til Donetsk. Allerede nu det er højt sandsynligt at ved et hurtig ukrainsk angreb vil Gorlovka være teknisk set omringet.
Ved at observere de systematiske overtrædelser af de aftaler, der blev opnået med deltagelse af de internationale formidlere, ingen af EU’s ledere har givet et forsøg på at stoppe Poroshenko. Oven i købet var det ingen, der har fordømt hans aggression overfor civile. Repræsentanter fra OCSE, hvis biler så uventet brændte i centrum af Donetsk, ligeledes tavse og stadig forsøger på at finde de skyldige. Dog ikke de skyldige i drabet af civile, der sker hverdag, de leder efter skyldige i afbrænding af deres fire panserede biler. Det er vigtigere. Det eneste land, der daglig fordømmer den borgerlige konflikt i Ukraine er Rusland. Dog blev Rusland heller ikke hørt. Rusland blev beskyldt i aggressionen, Rusland bliver kvalt med sanktioner. Alle sandsynligvis har gavn af at Rusland tier, mens Poroshenko i gang med at udrense Donbass fra dens befolkning, under stiltiende samtykke af hans vestlige partnere.

Kilde:
http://cassad.net/ukraina/ukrainskiy-krizis/16237-krah-minskih-soglasheniy.html

Statistik:

Når man optæller skud fra tabellerne fra de sidste tre OCSE rapporter kan man se, at de fleste skud er affyret af den ukrainske hær. Selv om  man kan ikke indentificere alle beskydninger og “almindelige” skud er som regel ignoreret viser statistikken følgende:
12. august rapport *):
ATO-brud: 14+5+3+7+1+(7½) = 37½
DNR/LNR-brud: 17+3+1+(7½) = 28½
*) Kampe ved banegård svære at registrere korrekt.

13. august rapport:
ATO-brud: 3+36+6+1+4+2+6 = 58
DNR/LNR-brud: 1+2+1+7 = 11

14. august rapport:
ATO-brud: 4+8 = 12
DNR/LNR: 9 = 9

Total: ATO-brud = 105½, DNR/LNR-brud = 48½

Det er begge sider, der bruger de tunge våben, der er atter trukket til frontlinjen.

Kilde:
http://www.osce.org/ukraine-smm/daily-updates